A Föld napja

Iskolánkban április 20-án 5. óra után tartottuk a Föld napját. Virágot és fát ültettünk, szemetet szedtünk az udvaron és az iskola környékén, a tantermeket díszítettük, takarítottuk. Természetvédelemhez kapcsolódó rajzokat állítottunk ki az aulában. A környezetvédelmi vetélkedőn minden osztály egy csapattal képviseltette magát. Ezekkel a programokkal szeretnénk felhívni a fgyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Brezonyné Slézia Anett

"Határtalanul" előkészítő órák

 Április 19-én Dr. Szabó József János hadtörténész előadását hallgatták az idei „Határtalanul” program résztvevői. Ezen a rendhagyó történelemórán tanulóink Erdély történelméből kaptak egy kis ízelítőt.

A lebilincselő előadásmód diákjainkat igazán figyelemre késztette, örömmel vettük tudomásul, hogy érdekli őket a történelmünk. Reméljük, megfelelő előképzettséggel indulnak útnak május 7-én. A képek a Galériában láthatók.

Tankerületi népdaléneklési verseny

2018. április 14-én, szombaton Tankerületi népdaléneklési versenyen vett részt iskolánk két tanulója: Plutzer Zita Erzsébet a 3. a-ból, Timischi-Kiss Imola a 3. b-ből. A versenyt a táborfalvi Csurgay Franciska Általános Iskola rendezte. 25 produkciót hallgatott meg a zsűri, melyek közt szólisták és csoportok is voltak. A 3-4. osztályos korcsoportban versenyzőink megosztva I. helyezést nyertek. Gratulálunk a kimagasló énekléshez és az elismeréshez. Felkészítő tanáruk Papné Gogolák Márta volt.

Költészet napja

Költészetnapi tisztelgéssel telt el az április hónap 11. napja az iskolánkban. Az iskola minden diákja egy rövid József Attila vers elmondásával tette ünnepélyessé ezt a napot. Az iskolarádióban rövid műsorral jelentkeztek a stúdiósaink és az iskolánk legkiválóbb előadói. Az esti órákban ellátogattunk A Kossuth Művelődési Házba, ahol Kurucz Ádám Konrád előadóestjén Ady Endre verseit hallhattuk a Latinovits-díjas versmondó előadásában.

Beséné Lakatos Éva

munkaközösség-vezető

Vackorvár 2018.04-06.

A Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola néhány tanulója a tavaszi szünet utáni napokat egy izgalmas kirándulással töltötte. Iskolánkat a 3.-4. osztályban sikeresen teljesítő diákok 10 fővel és egy kísérő pedagógussal képviselte.

3.a Márai Panna
Nagy Milán
3.b Fördős József
Berdó Blanka
3.c Fülöp Viktória
Kovács Dóra
4.a Fojta Erik
Gazsik Máté
4.b Egri Dorina
Repka Dávid

Pedagógus: Kosztolány Edit

Oldalak