Diákparlamenti gyűlésen jártunk

2019. november 11-én megadatott számunkra a lehetőség, hogy eljussunk a Dél-Pest megyei regionális diákparlamenti gyűlésre. A rendezvénynek a monori Művelődési Ház adott otthont.

            Nagy örömünkre szolgált, hogy képviselhettük iskolánkat az eseményen. Már az iskolai diákgyűlést követően dolgoztunk ki részletesen ötleteket, észrevételeket a következő, nem könnyű témákban: eszközök és felszereltség a 21. század iskolájában, hatékony nyelvoktatás, naprakész szakképzés, helyi és országos szintű érdekképviselet, lelki egészség, digitális immunitás.

            A monori polgármester úr köszöntője és a tankerületi nyitóbeszéd után bemutatkoztak a főszervezők. Később lebonyolító elnököt választottak a delegáltak. Orbázi Melinda ismertette a napirendi pontokat, amiből több is volt. Megismerhettük Szabó Melindát, az országos képviselőnket. Beszédében buzdított bennünket arra, hogy bátran képviseljük a diákok érdekeit. Ezt követően lehetett javaslatokat tenni a megadott témákkal kapcsolatban. Az ott felszólalók beszédéből rájöttünk: más iskolák problémái mellett a mieink eltörpülnek. Úgy érezzük, szerencsések vagyunk, hisz iskolánk nagy gondot fordít, és lehetőséget is biztosít az érdekképviseletre, a hatékony informatikai és nyelvoktatásra.

            Végül finom pogácsázás után megválasztották a szavazó bizottság tagjait és az országos képviselőket. Jókedvűen indultunk haza. Köszönjük Tamás Roland igazgatónknak és Bugyi településből Noémi néni segítségét az utazás megszervezésében, így eljuthattunk a rendezvényre! Köszönjük a bizalmat is, hogy mi képviselhettük az iskolánkat!

Dabas, 2019. november 13.
Leányvári Tibor (8.b, DÖK-elnök)
Szurcsik Ákos József (8.b)