Jelenléti oktatás – 2021. 04. 19

Tisztelt Szülő! Kedves Gyerekek!

Az Operatív Törzs javaslata és a vonatkozó kormányrendelet értelmében 2021. április 19-től az 1-4. évfolyamon visszatér a jelenléti oktatás, a felsőben marad a digitális munkarend. Ennek megfelelően szeretettel várjuk a tanulóinkat a Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskolába!

2021. 04. 16-án pénteken a szokásos módon élőben a közösségi oldalunkon tartok tájékoztatást a Szülők, Gyermekek részére.

Az alábbiakról tájékoztatjuk a Szülőket:

  1. Az épület teljes takarítását, fertőtlenítését a szünetben elvégeztük.
  2. A jelenléti oktatás visszaállításával egyszerre érvényben maradnak minden olyan védelmi intézkedések, amelyek alapvetően szolgálják az iskola tanulóinak és dolgozóinak egészségvédelmét. A beléptetés a két főbejáraton keresztül, (főépület, kupolás épület) testhőmérséklet mérésével és kézfertőtlenítés után lehetséges. Szülőket továbbra sem engedhetünk be csak külön intézményvezetői engedéllyel. Az arcmaszk használata a közösségi terekben mindenki számára kötelező, a tanórákon önkéntes, de nem tilos!
  3. Aki meg tudja oldani a délutáni hazavitelt, ahogyan az elmúlt időszakban, az megköszönjük.
  4. Iskolába továbbra is kizárólag egészséges állapotban szabad jönni. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy megóvjuk az iskola közösségét a járvány terjedésétől!
  5. A megbetegedés miatti mulasztást kizárólag orvosi igazolással lehet igazolni, és az iskolába való visszatérés is kizárólag az orvos által kiállított igazolással lehetséges.
  6. Továbbra is kérjük a szülők, gondviselők azonnali tájékoztatását, amennyiben megbetegedés van a családban, és a tanulóink közül bárki kontaktszemélynek minősül.
  7. Az egészséges tanulók esetleges otthon maradása – a vírushelyzetre hivatkozással – csak egyéni, a KRÉTA e-ügyintézés felületén az intézményvezetőnek címzett kérelem benyújtásával lehetséges.
  8. Amennyiben bárki kérelmezi gyermekének a jelenléti oktatás alóli felmentését, a tanulmányokban való továbbhaladás, illetve a felkészülés a szülő felelőssége és feladata, amelyben természetesen kérheti az osztályfőnök és a szaktanárok segítségét.
  9. A jelenléti oktatás mellett párhuzamosan digitális online oktatást nem tudunk biztosítani.
  10. Szeretnénk felhívni a figyelmét mindenkinek, ahol korábban étkezett a gyermek bármilyen formában az iskolában, hogy az online oktatás végével a gyermekek újra bekerülnek a rendszerbe a korábbi beállításoknak megfelelően. Tehát kérünk mindenkit, ahol a gyermek valamilyen okból nem jelenik meg az iskolában, vagy nem kér a továbbiakban étkezést hétfőtől, az jelezze péntek (04. 16) 10.00 óráig az iskola felé szándékát, hogy még módosítható legyen a gyermek étkezési státusza.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Tamás Roland
intézményvezető