Kedves Szülők, Gyerekek, Pedagógusok!

Fajthné Szabó Melinda vagyok, az idei tanévtől iskolai szociális segítő az Önök iskolájában. A hatékonyabb és eredményesebb munka érdekében szeretnék egy kis ismertetőt írni arról, mi is a feladatom, mivel tudnak hozzám fordulni, illetve mikor és hol/hogyan érnek el engem.

A tevékenységem célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik részére támogatást nyújtani a sikeres iskolai munka és a továbbtanulás érdekében, a gyerekek szociális hátterének támogatásával. További cél a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése, családi, nevelő háttér formálása, így hidat képezve akár szülő-gyermek, szülő-pedagógus, gyermek-pedagógus között.

A megvalósítás az iskolán keresztül, az osztályfőnökkel közösen, a gyermekjóléti szolgálat, a családsegítő szolgálat családgondozóinak segítségével, együttműködve az iskolai gyermekvédelmi felelősökkel, iskolai pedagógus asszisztensekkel valósul

Feladatom: tanácsadás a tanulóknak és szülőknek az iskolai és egyéb élethelyzetek nehézségeiben; tanácsadás tanár-diák konfliktusban, szociális problémák rendezéséhez nyújtott segítség, pályázati tanácsadás; tanácsadás és közvetítés szülő-gyerek kapcsolatban; diákok-szülők delegálása különböző szakszolgálatokhoz (speciális tanácsadóhelyek, ifjúsági irodák, gyámügy, munkaügyi hivatal, drogambulancia stb.)

Fogadó órám minden péntek 08:00-11:00 a könyvtár teremben van, illetve más, előre egyeztetett időpontban is elérhető vagyok.

Telefon számom: 0670/198-7174

e-mail címem: f.melinda@dabasicsaladsegito.hu

Bizalmukat és segítségüket előre is köszönöm!