Koronavírus elleni védőoltás

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Bizonyára már mindenki értesült arról, hogy a következő tanév megkezdése előtt az iskolákban is lehetőség nyílik önkéntes alapon a koronavírus elleni védőoltás beadatására.

A legfontosabb tudnivalók:
Az előzetes tájékoztatás szerint augusztus 30-án és 31-én lesz lehetőség a védőoltás felvételére mindazon 12-18 év közötti tanulónk számára, akik önként ezt kérik.

Fontos, hogy a döntést a gyermek és a szülő közösen hozzák meg. A 18. életévüket még be nem töltött diákok esetében az oltáskor (jelen ismereteink szerint) a szülő, illetve gondviselő személyes jelenléte és a szülői beleegyező nyilatkozat megléte is szükséges.

A nyilatkozat az alábbi linkről tölthető le:
https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_12_es_18_ev_kozotti_szemelyek_reszere.pdf

A nyilatkozatot kérjük augusztus 25-én a napközis és étkezés beiratkozáskor magukkal hozni!

Az oltási napok: 2021. augusztus 30. és 31. Azt, hogy pontosan kire, melyik napon és hány órakor kerül sor, csak augusztus végén tudjuk közzétenni.

Helyszín: iskolánk orvosi szobája, mely az első emeleten található.

Beléptetés rendje iskolánkba: testhőmérséklet ellenőrzést és kézfertőtlenítést követően lehetséges a fűbejáraton keresztül.

Az oltás előtt orvosi vizsgálat történik, az esetlegesen meglévő krónikus megbetegedésekről szóló orvosi leleteket, dokumentumokat ezért el kell hozni az oltásra.

Oltóanyag: Pfizer comirnaty típusú két dózisú vakcina

Az oltás központi regisztrációhoz kötött, melyet a szülő, illetve gondviselő augusztus 27-ig az alábbi oldalon végezzen el: https://vakcinainfo.gov.hu Tehát az iskola részére kitöltendő kérdőív nem helyettesíti a regisztrációt!

Az iskola az oltást az illetékes kormányhivatalon keresztül, a felmerülő igények (létszám) alapján szervezi meg. Ezért fontos az előzőekben leírtak és az abban foglalt határidők pontos betartása.

Természetesen továbbra is lehetőség nyílik arra, hogy egyénileg, szabadon választott helyszínen és időben kapják meg a gyermekek a védőoltást, ebben az esetben mindenki egyénileg regisztrál, majd foglal külön időpontot. Így az oltásra nem az iskolában és akár már egy korábbi időpontban sor kerülhet.

Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:
Tamás Roland
intézményvezető