Fontos közlemény rendkívüli intézkedésekről

A koronavírus terjedését megelőzendő kérjük az iskola valamennyi tanulóját, szüleiket, hogy a Kormány, az Operatív Törzs, az ITM, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatásait és instrukcióit követve, azokat folyamatosan  figyelemmel kísérve járjanak el.
A Kormány hivatalos és folyamatosan aktualizált tájékoztatása ITT elérhető. 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan aktualizált tájékoztatásai IDE kattintva elérhetőek. 

A legfontosabbak: 

  • a higiéniai szabályok, különösen a rendszeres és alapos kézfertőtlenítés, gyakori szellőztetés fokozott betartása;
  • ha a diák vagy a szülei fertőzött területen járt, akkor ne menjen közösségbe, és figyelje saját magát; ha tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel magán, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát. Szükség esetén hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait;
  • ha a pedagógusok iskolai program miatt vagy akár családi szervezésben fertőzött területen járt, ezt haladéktalanul jelezzék az intézményvezetés felé.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt az állami intézkedésekkel összhangban – a gyermekeink érdekében – az alábbi döntéseket hoztuk, amelyek tudomásul vételét kérjük mindenki részéről!

  • Minden iskolai mosdóban kézfertőtlenítő szappan, papír kéztörlő került elhelyezésre, amelyek pótlásáról folyamatosan gondoskodunk, kérjük, Önök is hívják fel gyermekük figyelmét a rendszeres és alapos kézmosás fontosságára.
  • Az iskolai úszásoktatás a Tanuszodánkban március-áprilisban szünetel! Nem jönnek intézményünkbe más iskolák diákjai.
  • Minden programtervben szereplő márciusi-áprilisi munkatervi programot töröltünk, amely elutazással jár – bele értve a tanulmányi és sportversenyeken való részvételeket is. A programtervünket elolvashatja, ha ide kattint. A március 15-ei ünnepséget – hogy a gyermekek készülése ne vesszen kárba – rögzítjük, majd megtekintető lesz iskolánk Youtube csatornáján, de az iskola tanulói nézőként nem vesznek részt!
  • Intézményünkben dolgozók figyelmét is felhívtuk a higiéniai szabályok fokozott betartására. Intézményünkben betartjuk a WHO ajánlását: gondoskodunk a rendszeres takarításról és fertőtlenítésről a közös helyiségekben.
  • A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.
  • Határtalanul! programunk megtartásáról a későbbiekben döntünk a helyzet függvényében.

Továbbá kérjük, hogy aki önmaga, gyermeke vagy közvetlen hozzátartozója külföldre utazik – és ez bármely tanulónkat érinti – a hazaérkezéstől számított két hétig ne küldje a gyermekét iskolába! Ilyen esetekben kérjük, értesítsék az intézményvezetőt, a tanuló előrehaladásáról, a tananyag pótlásáról gondoskodunk. A mulasztást az intézményvezető igazolja.

Kérem a szülőket, pedagógusokat, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon szereplő információkat vegyék figyelembe!

Megelőzéssel kapcsolatos információk: https://koronavirus.gov.hu/megelozes

Bármilyen új és fontos információt tudunk, azt iskolánk hivatalos csatornáin azonnal közzé tesszük! Megértésüket köszönöm!

Tisztelettel:
Tamás Roland
intézményvezető