Sítáborban voltunk

Kuli Imre tanár úr jóvoltából lehetőségünk adódott arra, hogy sítáborba mehessünk. A különféle évfolyamos tizenegy tanuló január 19-én vasárnap fél hétkor indult az iskola elől. Jó hatórás utazás után megérkeztünk Ausztriába. Szálláshelyünk a Bahnhof Hotel volt.

            A másnapi reggeli után kimentünk Imre bácsival síelni. Kb. három óra múlva, amikor már mindenki jócskán elfáradt, bementünk pihenni és ebédelni. Hatalmas élményt jelentett számunkra, hogy igazi bécsi szeletet ehettünk! Ezt követően tovább folytattuk az ismerkedést a sílécekkel és a pályával. Fantasztikus érzés volt a néhol derékig érő friss hóban bújócskázni, és csak néhány lámpa világított… Nagyon izgalmas volt!

            A következő napokban már a dombon gyakoroltunk, sőt ugrattunk is. Utána lassan leereszkedtünk a pályán, majd kipróbáltuk a csákányos felvonót, ami igen nehéz volt. A szálláson este csocsóztunk, amíg ki nem fáradtunk. Felhívtuk az osztályfőnökünket is, a bejelentkezésünknek nagyon örült! Területfoglalósat is játszottunk a lányokkal, cukorka volt a tét! A többi napon már az erdőben síeltünk, felmentünk a kék pályára egy magas hegyen a hütténél.

            Élményekkel gazdagon, de kis honvággyal telve indultunk haza. Köszönjük szépen Imre bácsinak ezt a nagyszerű lehetőséget, életre szóló élmény volt!

Kecskés  Kristóf, Bese Ákos, Mráz Gábor Áron (5.a)