A biztonság útja

A Magyar Autóklub története során jelentős erőfeszítéseket vállalt a közúti közlekedés biztonságosabbá tételének érdekében. Ennek egyik kiemelkedő pillére volt a 2006-ban életre hívott Biztonságosan Közlekedni Egy életúton” elnevezésű országjáró oktatási program.

Az esemény megyeszékhelyek, és nagyobb városok üzletközpontjainak parkolójában zajlott, roadshow jelleggel. Az iskolák diákjainak oda kellett utazniuk a helyszínre, hogy részt vehessenek a programban. Itt elméleti, valamint gyakorlati oktatás keretében, egy ott felépített kerékpárospályán sajátíthatták el a szükséges ismereteket. Ezen programunk megújult változatát mutatjuk be a továbbiakban.

A Magyar Autóklub továbbfejlesztett, 2019-es diákoktatási programja, „A Biztonság Útján” ötvözi magában a közvetlen, személyes részvétel hatását, és a modern oktatástechnikai lehetőségek adta tanulást. Az oktatások a korábbi rendszertől eltérően közvetlenül az iskolákban, tantermi foglalkozás keretében valósulnak meg, interaktívan, a gyerekek részvételére alapozva, modern oktatási és tanulási módszerekkel (videók, képek, prezentációk).

A program célja a gyermekek közlekedési ismeretszintjének felmérése, a hiányosságokra való figyelemfelhívás, a közlekedés során felmerülő veszélyek bemutatása, a következmények ismertetése, a helyes közlekedési kultúra felvázolása. A program nem elsősorban a KRESZ ismeretanyagára összpontosít, hanem új személettel sorra veszi azokat a veszélyforrásokat, amelyekkel a gyerekek, fiatalok találkozhatnak a közlekedés során, a legfontosabb kulcsszó a megelőzés.

A programban a 7. évfolyamos tanulóink vettek részt!

Tisztelettel:
Tamás Roland
Intézményvezető