Határtalanul! Előkészítő szakasz

2019. április 9.

Tájékoztató szülői értekezleten ismerték meg a projektben résztvevő diákok szülei a pályázat célját, feladatait, az utazás, szállás feltételeit, a programtervet, napirendet, a panzió házirendjét. Képeket, kisfilmet láthattak a panzióról, a csodálatos tájakról, jelentős épületekről, majd ezt követően aláírták a szükséges nyilatkozatokat.

2019. április 10.

Készülnek a baróti diákoknak szánt saját készítésű emléktárgyak. A fiúk is bebizonyították, hogy tudnak varrni! Ilyen lesz az egyik ajándék. Használható tolltartóként, vagy akár telefontartóként.

2019. április 11.

Ezen a délelőttön a februári előkészítő óra folytatásaként tanulóink a projekt céljával, feladataikkal, a tervezett programokkal, településekkel ismerkedtek. Praktikus tanácsokat, hasznos információkat kaptak azzal kapcsolatban, hogy mi kerüljön a bőröndbe, hol tudnak pénzt váltani, hogyan számolják át a feltüntetett árakat forintra. Elkészült a szobabeosztás, megismerték a panzió házirendjét. A második órában Dr. Szabó József János hadtörténész lebilincselő előadását hallgatták meg, akivel felidézték történelmi ismereteiket, hallhattak a veszteségekről, a határon kívül rekedt magyarok szomorú sorsáról, számáról. Megfogalmazta azt is, hogy a kirándulás során mi a magyar diákok küldetése. Ezt követte Kovács László közlekedésbiztonsági oktatási referens előadása, aki bemutatta a helyesen felszerelt kerékpárt, a legfontosabb közlekedési táblákat, majd ismertette a gyalogos, kerékpáros, közösségi közlekedés szabályait. Felhívta a figyelmet a telefonhasználat és a zenehallgatás veszélyeire, kiemelte, hogy milyen fontos az odafigyelés, a hallás a közlekedésben is. A kérdéseire adott helyes válaszokért ajándékot kaptak diákjaink. A tájékoztatások után következett a túra a városban található Országzászló Emlékhelyhez. A Trianoni Emlékmű előtt Kotán Sándorné tanárnő beszélt az emlékmű történetéről, a tragikus trianoni döntésről. Himnuszunk eléneklése után a kerékpározás szabályait szigorúan betartva a diákság visszatért az iskolába.

2019.április 12.

Készül az újabb ajándék a testvérosztály diákjainak. A kicsi üvegekbe most néhány legfontosabb, legszebb magyar szó kerül. Később akár mécsest is tehetnek bele.

A fotókért kattintson a képekre!

Szabóné Kökény Mára
projektvezető, intézményvezető-helyettes