Információk – rendezvények

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Tájékoztatom, hogy jelenleg is hatályban van a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Kormány rendelet 6/C §-a, mely az egyéb rendezvények (melybe az iskolai rendezvények is beletartoznak) megtartására az alábbi rendelkezéseket tartalmazza. A szabályok betartásáról és betartatásáról az intézmény köteles gondoskodni.

• Ha a rendezvényt szabadtéren tartják és azon az ott foglalkoztatottakon kívül 500 főnél kevesebben vannak jelen azon a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. Tehát ebben az esetben nincs szükség védettségi igazolványra, azon bárki részt vehet.

• Ha rendezvényt szabadtéren tartják és azon az 500 főnél többen vannak jelen akkor kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. Ebben az esetben az intézmény kizárólag olyan személyt engedhet be a rendezvényre, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt. A védettségi igazolványok, valamint az életkor ellenőrzése minden eseteben az intézmény feladata és felelőssége.

• Ha az egyéb rendezvényt zárt térben tartják, azon az ott foglalkoztatottakon kívül kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. Ebben az esetben az intézmény kizárólag olyan személyt engedhet be a rendezvényre, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt. A védettségi igazolványok, valamint az életkor ellenőrzése minden eseteben az intézmény feladata és felelőssége. Az intézmény köteles annak a személynek a belépését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát nem igazolja. Az egyéb rendezvényen a maszk viselése nem kötelező, de azt bárki jogosult használni és a maszkhasználat senki számára nem tiltható meg.

• A szülői értekezlet jelenléti formában is megtartható a járványügyi szabályok betartása mellett.

Tisztelettel:
Tamás Roland

Dabas, 2021. 09. 01.