Információk – SZMK – feladatok

Kedden az SZMK értekezlet meg lesz tartva. Ott tájékoztatjuk a szülőket az új munkarenddel kapcsolatban. Rendhagyó módon nem sok szülő lesz jelen (minden osztályból 1 SZMK-s szülőt kérek), ők tehetnek fel nekem kérdéseket. Kérem addig írják össze, ami foglalkoztatja őket és juttassák el annak az SZMK-s szülőnek, aki jelen lesz majd. Az értekezletet élőben online közvetítjük (kb. 18.15-től), így mindenki láthatja otthon (Kötelezően ajánlott!). Erre azért lesz szükség, mert az egész történetben kulcsszerepet kapnak a szülők, hisz nélkülük ez nem fog működni. Sokkal több feladat hárul rájuk is. A hozzáadott „szülői pedagógiai érték” nagyon fontos. Hatványozottan igaz ez a kisebb korosztályra. Felelősségből nem csak mi vizsgázunk, hanem a SZÜLŐK, GYERMEKEK is!

További ajánlások, feladatok:

 • Ha feltétlenül szüksége van a gyermeknek iskolában hagyott taneszközökre, ruházatra, felszerelésre, akkor azt kiadjuk szervezett rendben, melyről hétfőn, a rendkívüli tantestületi értekezleten állapodunk meg (valószínűleg hétfőn-kedden délután, kiírjuk időben). 1 fő szülő jöjjön a gyermek felszerelésért. Ezt az osztályfőnökök fogják jelezni.
 • Ha vannak olyan családok, szülők, akik speciális helyzetükből adódóan nem tudják megszervezni gyermekük felügyeletét, kérjük, jelezzék ezt az iskola felé a hétfői napon a zoldsuli@kossuth-dabas.sulinet.hu e-mail címen. Kérem, csak nagyon szükséges esetben tegyék ezt, és csatoljanak hozzá munkáltatói igazolást, vagy nagyon méltányolandó okokat felsoroló indoklást.
 • Kérem Önöket, hogy nyomatékosan hívják fel (főleg nagyobb) gyermekeik figyelmét, hogy ne találkozzanak egymással nagyobb csoportokban, ne szervezzenek programokat a járvány terjedésének megakadályozása érdekében!
 • Eszközfelmérés: kinek van otthon megfelelő digitális eszköze, milyen eszközeik vannak otthon. Ezt az osztályfőnökök fel fogják mérni, vagy már el is kezdték.
 • Az épületüzemeltetési feladatok és technikai dolgozók feladatainak újragondolása a megváltozott helyzetnek megfelelően (pl. fokozott fertőtlenítés, fűtés takarékos üzembe helyezése, csak bizonyos helyiségek fűtése igény szerint).
 • Államtitkár úr a jövő hét elejére ígérte a digitális oktatás módszertan útmutatóját, melyet a konkrét helyi szakmai döntések előtt szükséges megvárni. Addig is összegyűjtjük az intézményünk által a helyi sajátosságokat is figyelembe vevő technikai és módszertani megoldásokat.

  Tisztelettel:
  Tamás Roland
  intézményvezető