Tájékoztatás a 2021. május 10-étől induló oktatásban bekövetkezett változásokról

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A 177/2021 (IV. 15.) Korm.rendelet (4) alapján:

2021. május 10. napjától a köznevelési intézmények és a  szakképző intézmények valamennyi évfolyamán a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül.”

Ennek megfelelően szeretettel várjuk minden tanulónkat hétfőn, május 10-én. Iskolánk, a Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola tisztán, fertőtlenítve, nagy szeretettel  és munkára készen várja vissza a diákjait! Az első tanítási napon visszaáll a tanév elején megszokott munkarend. Az intézményi étkeztetés a megszokott rendben zajlik. Hétfőtől mindenki kap ebédet, aki a legutolsó jelenléti oktatásban töltött napján kapott. Aki nem kér valami oknál fogva, akkor jelezheti a megszokott elérhetőségeken, lehetőség szerint írásos formában az etkeztetes@klai.hu e-mail címen, vagy probléma esetén köznevelési időben (07.30-tól 16.00-ig) a 06704768088-as telefonszámon.

Az iskolába történő beléptetési rend az ősszel megszokottan szerint zajlik:

 • a főépületbe az iskola főbejáratán vagy az udvari bejáraton keresztül lehet érkezni
 • a kupolás épületben a főbejáraton
 • testhőmérséklet-mérés és kézfertőtlenítés után.

Az iskola épületében tartózkodás mindenben a már megszokott járványügyi intézkedéseknek megfelelően történik:

 • a közösségi terekben kötelező a szájat és orrot eltakaró arcmaszk viselése
 • a tanórákon nem kötelező az arcmaszk, de használható
 • különösen ügyelni kell a rendszeres kézfertőtlenítésre, kézmosásra
 • a két épületben tanuló gyermekek nem szaladgálhatnak a másik épületében (kivétel az ott szervezett tanítási óra, valamint az étkeztetés)

Az étkeztetés az alsó tagozaton az eddig megszokott rendben, a felső tagozaton a következők szerint alakul:

 • tízórai 09.50-től
 • ebéd 13.30-tól
 • érkezési sorrendben
 • egyszerre 40 fő tartózkodik az ebédlőben
 • ellenőrizzük külön ügyeletes kollégákkal
 •  a higiénés szabályok betartása kötelező

Egyéb fontos tudnivalók szülők, gyermekek részére:

 1. Iskolába továbbra is kizárólag egészséges állapotban szabad jönni. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy megóvjuk az iskola közösségét a járvány terjedésétől!
 2. A COVID-19 miatti megbetegedés esetén a hatósági karantént feloldó határozat bemutatásával, egyéb betegség esetén kizárólag orvosi igazolással lehet igazolni a tanuló mulasztását, ebben az esetben az iskolába való visszatérés is kizárólag az orvos által kiállított igazolással lehetséges.
 3. Továbbra is kérjük a szülők, gondviselők tájékoztatását, amennyiben megbetegedés van a családban, és a tanulóink közül bárki kontaktszemélynek minősül.
 4. Az egészséges tanulók esetleges otthon maradása – a vírushelyzetre hivatkozással – csak egyéni, az e-ügyintézés felületen az intézményvezetőnek címzett kérelem benyújtásával lehetséges.
 5. Amennyiben bárki kérelmezi gyermekének a jelenléti oktatás alóli felmentését, a tanulmányokban való továbbhaladás, illetve a felkészülés a szülő felelőssége és feladata, amelyben természetesen kérheti az osztályfőnök és a szaktanárok segítségét.
 6. A jelenléti oktatás mellett párhuzamosan digitális online oktatást („hibrid oktatást”) nem tudunk biztosítani.
 7. A 250 órát meghaladó hiányzás esetén a tanuló – ha a szaktanár nem tudja leosztályozni – osztályozó vizsgán vesz részt.
 8. Lázár Ervin program kizárólag online formában valósul meg.
 9. A szakkörök, sportkörök meg lesznek tartva, de külsős sportegyesületek, oktatók továbbra sem jöhetnek az intézménybe.
 10. Művészeti oktatás is megszokott rendben, jelenléti formában zajlik.
 11. Kirándulások lehetnek, de június 15-ig kizárólag 1 napos lehetséges. Az SZMSZ szerint lehetséges a 2* 1 nap, de ott alvós kirándulás központilag nem engedélyezett.
 12. Ballagás, tanévzáró lehetséges. Ennek részletszabályait az elkövetkezendő napokban tudjuk meg.
 13. SNI-s gyermekek fejlesztése mind az iskolában állományban lévő kollégák, mind az utazó gyógypedagógusi hálózaton keresztül jelenlétben (nem online) történik.
 14. Papírgyűjtést szeretnénk, az erre vonatkozó kérdéseim feltettük a központ felé. Ha lehetséges és engedik, akkor fogunk szervezni a június folyamán.
 15. Akik a napközi idejére nem szeretnék gyermeküket az iskolában hagyni, a tanítási órák végeztével hazavihetik őket, ezt a osztályfőnöknél kérjük jelezni.

Tamás Roland
intézményvezető